Topluluk Yönetimi
Tüm Yazılar
Kategorisinden Son Yazılar
Teknoloji Buluşmalarında Pardus ve Özgür Yazılım Konuşulacak
TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) tarafından düzenlenen Teknoloji Buluşmaları etkinlikleri, teknoloji severleri bir araya getirmeye devam ediyor. Bu ayki etkinlikte Pardus Eğitmenimiz Şenol Aldıbaş Teknoloji buluşmaları etkinliğinde konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik; “Pardus ve Özgür Yazılım” başlığı altında 22 Ocak 2025 Çarşamba günü saat 15.00’te BİLGEM TechTalks Salonu’nda gerçekleşecek.
Genel
2 dk okuma süresi
13 Oca '25
Eyyub Ensar Demir
Lise Öğrencisi Olarak Pardus Hata Yakalama Serüvenim
Merhaba, ben Teknofest 2024 Pardus Hata Yakalama ve Öneri Yarışması finalistlerinden Eyyüb. Bu yazıda yarışma serüvenimi, bulduğum hataları ve yarışmanın bana kazandırdıklarını anlatacağım. Yarışmaya Başvuru Sürecim Okulumda gördüğüm bir poster sayesinde bu yarışmadan haberdar oldum. Daha önce hiç Pardus kullanmamış olsam da Linux ve siber güvenlik alanlarına ilgim vardı. Yarışmanın hata yakalama ve öneri geliştirme üzerine olduğunu öğrenince, “Neden olmasın?”
Blog
4 dk okuma süresi
3 Oca '25
Bayram Karahan
e-kilit Uygulaması
Etkileşimli tahtaları Qr kodla koruma altına alarak telefonla açabiliriz.
Uygulama Tanıtım
1 dk okuma süresi
3 Oca '25
Bayram Karahan
e-sabit Uygulaması
Kullanıcı bilgilerinin yedeğini alarak sistemin her açılışında yedeklenen bilgileri kullanıcı bilgileriyle değiştiren uygulama.
Genel
1 dk okuma süresi
2 Oca '25
Bayram Karahan
e-zil Uygulaması
Okul için gerekli en temel yazılım olan linux tabanlı , açık kaynak zil sistemi uygulaması.
Genel
1 dk okuma süresi
31 Ara '24
Caner Kosedag
Pardus Güncel Nvidia Sürücü Kurulumu
Pardus işletim sistemi’nde Nvidia’nın sitesinden indirdiğimiz güncel sürücüyü nasıl kuracağımızı anlatacağım. Bu yazıda, mevcut Nvidia sürücülerinin kaldırılması, açık kaynak sürücülerinin kara listeye alınması ve sürücünün kurulmasını anlattım. Umarım işinize yarar!
Blog
3 dk okuma süresi
26 Ara '24
Nurcan Tür
Eclipse Vakfı ve Open Source Initiative (OSI)’den Açık Kaynak Yapay Zekâ İçin Güç Birliği
Açık kaynak dünyasının önde gelen iki kuruluşu, Eclipse Vakfı ve Open Source Initiative (OSI), yapay zekâ düzenlemelerinde açık kaynak ilkelerini korumak ve desteklemek amacıyla 14 Kasım 2024 tarihinde iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.
Genel
3 dk okuma süresi
21 Kas '24
Ömer Kurt
Emacs için 5 Eklenti
Emacs, GNU projesine ait, özgür ve açık kaynak kodlu bir metin düzenleyicisi ve geliştirme ortamıdır.
Uygulama Tanıtım
3 dk okuma süresi
14 Mar '24
Topluluk Yönetimi
Pardus standında her üniversitelinin ilk sorusu “Staj olanaklarınız var mı?”
08-10 Şubat 2024 tarihlerinde Verimlilik Fuarında TÜBİTAK ada standında siz değerli gönüllülerimiz ile bir araya geldik.
Haberler
5 dk okuma süresi
7 Mar '24
Topluluk Yönetimi
Pardus standında her üniversitelinin ilk sorusu “Staj olanaklarınız var mı?”
08-10 Şubat 2024 tarihlerinde Verimlilik Fuarında TÜBİTAK ada standında siz değerli gönüllülerimiz ile bir araya geldik. Bu etkinlikte standımıza uğrayan pek çok üniversite öğrencisi arkadaşımız “ Staj olanaklarınız nelerdir? “ sorusunu yöneltti. Bu yazımızda sizlere hangi staj olanaklarını sağlıyoruz onu paylaşacağız. Burada Pardus Projesi özelinde bakıyor olsak da, bu olanaklar TÜBİTAK’ta yer alan diğer enstitülerimiz içinde geçerlidir.
Haberler
5 dk okuma süresi
7 Mar '24
Mert Gör
Bir git tabanlı projede yazma iznine sahip olmak isteyen Hackerlar(Yazılımcılar) için Kılavuz
Bu makale, içerik üretme ile ilgili her türlü forge’ye(yazılım depo platformuna) içerikleri göndermek için her türlü git odaklı iş akışına sahip bir yazılımcı olmanın yolunu anlatır. SSH Anahtarlarını Ayarlama Lütfen aşağıdaki bağlantıları okuyunuz : GPG Anahtarını Yapılandırma Yazdığınız içerikleri GPG Anahtarınızla imzalamak için Lütfen aşağıdaki bağlantıları okuyunuz : Sonuç mutlu hacklemeler(başarılar ve başarıya ulaşmanız dileğiyle) Bu belgeleri nerede saklıyoruz ?
Nasıl?
3 dk okuma süresi
15 Şub '24
Ali Rıza Keskin
Az bilinen nano özellikleri
Bu yazıda sizlere nano metin düzenleyicisindeki az bilinen kısayolları ve özellikleri anlatacağım. 2. ctrl tuşuna basılı tutarak ok tuşları ile metin seçip ctrl-k ile kesip ctrl-u ile yapıştırabilirsiniz. Metin seçmezseniz bulunduğunuz satırda kesme işlemi yapar. 3. ctrl-t yaparsanız sizden bir komut girmenizi isteyecek ve çıktısını yeni sayfaya yapıştıracaktır. alt-m ile yeni dosyaya mı yoksa mevcut dosyaya mı yazılacağını ayarlayabilirsiniz. 4.
Nasıl?
2 dk okuma süresi
9 Şub '24