Şuan artık eski moda olan üstüne tebeşirle yazılan kara tahtaların, zamanı için öğretimde ne büyük bir devrim yaptıklarını biliyor musunuz? 11. yüzyılda ilk kullanıldığı düşünülen bu araç, öğrenen sayısını aynı anda sadece 1 kişiden 30-40 kişiye yükseltmiştir. Belki de daha fazla. Renkli tebeşir ise 1814’de icat edilmişti.

Bu kadim araç hala güncelliğini korumakta ve gerçekten doğa dostudur. Şarj etmenize ya da internet bağlantısına gerek duymaz, üstelik ekran parlaklığını da ayarlamanız gerekmez.

Şaka bir yana dünya hızla değişiyor, kadim araçları kullanmak, değiştirmek ve dönüştürmek bizi daha ileriye götüreceği gerçeği yadsınamaz.

Küçük bir çocukken ders sonunda tahtaya yazılan ödevleri defterime geçirmek, külfet gibi geliyordu, yavaş yazdığım için de bu süre gittikçe uzuyordu. Hatta bir gün şu tahtanın resmini çeksek ödevleri evde defterime yazsam diye düşünmüştüm. Bu hayalim, üniversiteye gelinceye kadar gerçek olmadı.

ETAP Etkileşimli Tahta ile daha ilgi çekici dersler

Ama artık 2022 yılının sonundayız ve ETAP Etkileşimli Tahtalar hayatımızda, artık tüm soruyu tahtaya yazmak için gönüllü öğrencilere ihtiyacımız yok ya da soru yazmak için arkamızı döndüğümüz an kaynatmaya başlayan öğrenciler tenefüsü beklemek zorunda. Dünyanın heryerindeki materyallere ETAP’ın internet bağlantısı sayesinde sorunsuz ulaşıp, öğrencilere daha ufuk açıcı örnekler sunarken, aynı zamanda ekranın belli bir bölgesini ya da tamamını karartarak ilgiyi öğretene çekebilirsiniz.

ETAP’ın galiba benim en sevdiğim uygulaması galiba ETA Kalem. Basit arayüzü sayesinde, sizi strese sokmadan ders konsantrasyonunu dağıtmadan, kullanmanızı sağlıyor. Sadece tek parmağınızla yapacağınız seçimlerle, kalem rengi ve kalınlığı değişebilirken aynı zamanda

Sayfalar üzerinde istediğimiz işaretlemeleri yapabiliriz

Siz bir Matematik öğretmeniyseniz ve öğrencilerinizle bir soruyu ekranda açarak üzerinde işlem yaparak çözebilirsiniz, hatta bunu kaydetip onlara gönderebilirsiniz de .

Oldukça kolay bir arayüzü var, ekranın sağ tarafında bulunan panel ile ekranı çizime kitleyip açabilir, bir web sitesi ya da klasör ekranında ekran üzerinde işaretlemeler yapabilirsiniz.

Kolay kullanım sayesinde dersin akışı kesilmez

ETA Kalem’in en ilgi çekici özelliklerinden biri de ekranda yazılan yazılarla beraber ekran görüntüsü alabilmesi, bu sadece öğrencinin sürekli defterine dönüp not almasını bu yüzden de, odağının kaymasını engelliyor. Not alma zorunluluğu ortadan kalktığı için de çoklu zeka kuramından aşina olduğumuz diğer zeka türlerini kapsayan bir yapıya sahip. Görseller de rahatlıkla görebileceğiniz üzere oldukça basit ve görsel ağırlıklı bir arayüze sahip bu sayede de okuma yazma öncesi öğretim süreçlerinde de rahatlıkla kullanılabilir.

ETA Kalem oldukça esnek vee geniş kullanıma uygun bir araç bu sayede derslerinizi, dileğiniz gibi tasarlayabilir, ders içindeki dikkat dağıtıcı tüm “modası geçmiş” uygulamalardan arındırabilirsiniz.

ETA Kalemle ilgili, tecrübe ve görüşlerinizi, yorumlara bekliyoruz.

ETAP Etkileşimli Tahtalarda rahatlıkla kullanabileceğiniz, eğitim uygulamaları için bu yazımızı da okuyabilirsiniz. https://gonullu.pardus.org.tr/egitim-uygulamalari/