Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı olan Saha Expo, 2021 yılında 30 ülkeden 600’ün üzerinde firmayı ağırladı. TÜBİTAK ULAKBİM de bu fuara Pardus projesi ile katıldı.

Ülkelerin fiziksel savunması ne kadar önemliyse, dijital savunması da aynı oranda önemlidir. Fiziksel savunma silah ve havacılık teknolojileri ile, dijital savunma ise siber güvenlik yazılımları ve donanımları ile yapılır. Biz de Pardus ekibi olarak geliştirdiğimiz siber güvenlik ürünümüz olan Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi’ni bu fuarda öne çıkardık. Ek olarak kurumsal alt ürünlerimiz olan EnGerek ve Liderahenk’i de fuara dahil ettik.

 

Ahtapot BSGS

Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi (BSGS); içerisinde pek çok siber güvenlik bileşeni bulunduran, “derinlemesine savunma” veya “çok katlı savunma” olarak Türkçeleştirebileceğimiz “defense in depth” kavramını temel alan, NATO’nun siber güvenlik testlerinden başarıyla geçen açık kaynak kodlu bütünleşik siber güvenlik sistemidir. 

Ahtapot’un diğer ticari güvenlik sistemlerinden en önemli farkı ise değişik bileşenlerin bir arada uyumlu çalışmasını sağlayan bütünleşik bir sistem olması ve yalnızca tek bir ticari ürünün değil, aynı anda birden fazla ticari ürünün yapabileceği işi tek başına yapması.

Ahtapot BSGS Arayüzü

Fuarda neler yaptık?

Fuar kapsamında Ahtapot BSGS geliştiricilerinden Selin Akbuğa, fuar katılımcılarına ve ziyaretçilerine Ahtapot’u anlattı.

Selin Akbuğa’nın Ahtapot BSGS Sunumu

Böylece bu fuarda potansiyel iç ve dış müşterilerimizle iletişim kurma ve ürünlerimizi tanıtma fırsatı yakaladık. “İç müşteri de kim ki?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Pardus kurumsal ürünlerinin ilk müşterisi, çoğu zaman TÜBİTAK’ın kendisi olur. Nitekim, Türkiye’nin sivil ve askeri pek çok stratejik projesine imza atan TÜBİTAK BİLGEM yöneticileri de Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi ile yakından ilgilendiler. Uzaya roket gönderen TÜBİTAK’ın kendi bilgi güvenliğini bir yabancı firmanın kapalı kaynak kutusuna emanet edeceğini düşünmediniz herhalde, değil mi? 🙂

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da Pardus ve kurumsal ürünlerimiz ile son derece ilgilendi.

Prof. Dr. Hasan Mandal’a Pardus ve kurumsal ürünlerimizi anlatıyoruz.

Bu noktaya kadar Pardus olarak neler yaptığımızı yazdım. Biraz da şahsi düşüncelerimi ve neler yaptığımı yazayım. 🙂 

Bu fuarda Pardus ekibinden daha önce tanışmadığım kişilerle tanışma ve daha önce tanışmış olduğum geliştiricilerle samimiyet kurma fırsatı yakaladım. Bol bol sohbet ettik, bol bol güldük, eğlendik. Hepsi birbirinden değerli ve eğlenceli insanlardan oluşan bu güzel ekip ile birlikte çalışma fırsatı yakaladığım için mutluyum. Her birine bu satırlardan selamlarımı gönderiyorum. 🙂 

Fuarın son gününü “tatlı” bir şekilde kapatmamız ve o sırada ekibin bir kısmının Ankara’ya dönmüş olması, ardından bu “tatlı” kapatışın sızdırılması sonucu çeşitli sitemlere maruz kalsak da, genel olarak sakin ve eğlenceli bir fuar oldu.

Saha Expo sanal ortamda devam ediyor

Hibrit bir fuar olan Saha Expo, 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleşti. 15 Kasım 2021 – 15 Şubat 2022 tarihleri arasında da dünyanın ilk 3 boyutlu sanal fuarı olarak ziyaretçi kabul etmeye devam edecek. 

Sanal fuara https://sanalfuar.sahaexpo.com/ adresinden katılabilir, orada bulunan standımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir sonraki fuarda görüşmek dileğiyle.

Pardus Ekibi